Gorski kotar

Villa MOYA smještena je u središtu svega što nekom može biti razlog za posjet zelenom srcu Hrvatske.

U neposrednoj blizini nalaze se tri jezera Bajer, Lepenica i Potkoš koji obiluju ribom, te malo udaljenije Lokvarsko jezero. Najpoznatije jezero Bajer pogodno je za vožnju čamcem, kanuom, kajakom i za surfanje zbog čestog strujanja vjetra. Oko jezera vodi atraktivna šetnica, a moguće ga je razgledati i turističkim brodom, konjskom zapregom i vlakićem.

U našoj su blizini tri špilje, Vrelo u Fužinama i Lokvarka i Bukovac u Lokvama. Lokvarka je zbog svoje izuzetne ljepote te bogatstva špiljskih ukrasa proglašena spomenikom prirode.

Važno spomena je Nacionalni park Risnjak koji se bjelinom svojih stijena, dominantno izdignuo nad zelenilom goranskih šuma. Prekrasni vidici koji se pružaju sa 1528 m nadmorske visine na Kvarnerski zaljev, Istru i Julijske Alpe u susjednu Sloveniju, ostat će u sjećanju svakog posjetitelja.

Gorski kotar također je poznat po prelijepim rijekama i njihovim pritocima od kojih su najpoznatije rijeka Kupa i Dobra. Svakako vrijedno spomena je i izvor rijeke Kupe ispod Gavranove stijene visoke 250 metara. Isto tako jedinstveni izvor rijeke Čabranke, planinski brzac koji izvire na samom kraju dubokog i uskog završetka Kupske doline, iz pukotina vrletnih stijena Velikog Obrha.

Ne smijemo zaboraviti da uz sve prekrasne ljepote Gorskog kotara, strogih prirodnih rezervata, parkova šuma, možete za samo 25 minuta vožnje uživati na sunčanim plažama primorskih gradova.

Mogućnost organiziranja i odlaska na raznovrsne izlete i obilaske brojnih prirodnih i kulturnih atrakcija.
Hrvatski