Fužine

Fužine, smještene u Gorskom kotaru, zelenom srcu Hrvatske, 730 metara iznad mora, sa svojim šetnicama, biciklističkim stazama, tenis terenim, destinacijama za lovce, sportaše, planinare i rekreativce idealno su mjesto za odmor, razonodu, sportske aktivnosti i zabavu...

Klima je kontinentalna varijanta mediteranske sa posebno lijepim proljećem, ljetom i jeseni te sniježnim često i dugim zimama. Ljeti temperature rijetko prijeđu 30°C, a toplih noći gotovo i nema. Stoga je ljeti klima izuzetno ugodna, kao što su to i stabilni zimski dani s bogatstvom snijega.

Tri jezera, Bajer, Lepenica i Potkoš stopljena u goranski pejzaž pravi su mamac za ribiče. Posebna turistička atrakcija je spilja Vrelo, zbog njezine pristupačnosti i ljepote pogodna je za sve generacije.

Područje fužinarskog kraja bogato je kulturnim i sakralnim objektima. Posebno je zanimljivo i atraktivno Svetište Blažene Djevice Marije Snježne u Ličkom polju. 1733. godine na tom se mjestu ukazala Gospa u snijegu. U najstarijem naselju Liču nalazi se vrlo atraktivna i po mnogočemu posebna Zavičajna zbirka gdje su prikupljeni zanimljivi etnografski predmeti i arhivska građa koji govore o povijesti ovoga kraja.

Hrvatski